Saturday, February 16, 2013

Vahemere pirukas

See pirukas on kõikidele neile, kellele maitseb tuunikala.
Vaja läheb :

Hakitud sibul ja küüslauk
Põhi:
100 g võid
3 dl jahu
2 spl külma vett
1 tl soola

Sisu:
2 spl õli
3 küüslauguküünt
1 suur sibul
2 tuunikala õlis konservi
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
3 keskmist tomatit
15 musta kivideta oliivi
2 tl kuivatatud bariilikut
Pooleli olev pirukas, kate vaid peale valada ja võibki ahju panna
2 dl riivjuustu

Peale:
200 ml kohvikoort
2 muna
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart

Valmistamine:
Sega omavahel või ja jahu, lisa vesi ja sool ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele (võib olla ka kandiline pann) ning küpseta 10 minutit. Haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta õlis, kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta 1 tl basiiliku, soola ja pipraga ning kalla segu tainale. Viiluta tomatid ja oliivid ning lao kalasegule. Puista peale ülejäänud basiilik ja pool riivjuustust. Sega koor, munad, sool ja pipar. Kalla segu täidisele ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 225°C juures 30 minutit.

Lase pirukal pisut jahtud ja lõika lahti.

No comments:

Post a Comment