Kartulid, kaalikad ja porgandid enne ahju minemist
Minu roog tuli liha ja juurviljadega ning valik on teie mis juurvilju te kasutate. Mina kasutasin
400 g sealiha
2 keskmist porgandit
1 keskmine kaalikas
4 kartulit
2 küüslauguküünt
2 väiksemat sibulat
juurvilja puljongi kuubik
liha puljongi kuubik
Sellest kogusest saab umbes 4 inimest söönuks.
Sellest kogusest saab umbes 4 inimest söönuks.
Vahepeal konsulteerisin emaga, kellelt nõu küsisin, et liha ikka valmis saaks. Ema soovitus oli liha väikesteks kuubikuteks lõigata ja pannil koos tükeldatud sibula ja küüslauguga pistut ära pruunistada. Nii ma ka tegin.
Samal ajal kui liha pannil särises, valmistasin ette juurviljad (koorisin ja tükeldasin), juurviljade suurus ja kuju on oma maitse järgi.
Kui liha oli valmis, siis panin selle poti põhja ja peale laotasin kõik tükeldatud juurviljad. Siis valasin peale tassi sisse tehtud sooja pulongi vedeliku. Vedelikku pange vastavalt soovile, hea on kui vedelik katab enamus toidust, siis toit haudub paremini. Kui sa hiljem seda vedelikku ei taha toidu nö. kastmena kasutada, saad selle ka ära valada. Toidule ma ühtegi maitseainet ei pannud, kuna puljong andis piisavalt maitset ja soolasust.
Toit ahjust välja ja tulemus oli maitsev, parim oli liha, mis oli vedeliku sees mõnusalt mahlaseks küpsenud :)
Toit ahjust välja ja tulemus oli maitsev, parim oli liha, mis oli vedeliku sees mõnusalt mahlaseks küpsenud :)
No comments:
Post a Comment