Saturday, February 9, 2013

Ahjupajaroog

                                            Kartulid, kaalikad ja porgandid enne ahju minemist

Kuna oli vabapäev, siis mõtlesin miskit maitsvat õhtuks valmistada. Kuna ahjus oli just tuli all ja söed hõõgusid, siis otsustasin täna kasutada elektriliseahju asemel seda õiget ahju. Naabripoisilt sain malmist poti, millega toit ahju panna, sest muid potte pole soovitatav niimoodi ahju panna.
Minu roog tuli liha ja juurviljadega ning valik on teie mis juurvilju te kasutate. Mina kasutasin

400 g sealiha
2 keskmist porgandit
1 keskmine kaalikas
4 kartulit
2 küüslauguküünt
2 väiksemat sibulat
juurvilja puljongi kuubik
liha puljongi kuubik

Sellest kogusest saab umbes 4 inimest söönuks.

Vahepeal konsulteerisin emaga, kellelt nõu küsisin, et liha ikka valmis saaks. Ema soovitus oli liha väikesteks kuubikuteks lõigata ja pannil koos tükeldatud sibula ja küüslauguga pistut ära pruunistada. Nii ma ka tegin.
Samal ajal kui liha pannil särises, valmistasin ette juurviljad (koorisin ja tükeldasin), juurviljade suurus ja kuju on oma maitse järgi.
Kui liha oli valmis, siis panin selle poti põhja ja peale laotasin kõik tükeldatud juurviljad. Siis valasin peale tassi sisse tehtud sooja pulongi vedeliku. Vedelikku pange vastavalt soovile, hea on kui vedelik katab enamus toidust, siis toit haudub paremini. Kui sa hiljem seda vedelikku ei taha toidu nö. kastmena kasutada, saad selle ka ära valada. Toidule ma ühtegi maitseainet ei pannud, kuna puljong andis piisavalt maitset ja soolasust.

Toit ahjust välja ja tulemus oli maitsev, parim oli liha, mis oli vedeliku sees mõnusalt mahlaseks küpsenud :)


No comments:

Post a Comment