Saturday, February 16, 2013

Kodune kartulisalat

Kui on tulemas mõni istumine ja tahate teha midagi kodust ja maitsvat, siis hea valik on kartulisalat. Seda ei viitsi paljud ise teha, aga maitseb ülihästi. Samas on seda hea valmistada, kuna ettevalmistusi saab juba päev varem teha. Nimelt kartuli ja porgandid ära keeta ja ka need ära tükeldada ja lisaks veel vorsti ja kurgid ära tükeldada ja karpidesse panna järgmist päeva ootama ja enne üritust on vaja vaid need kokku segada ja mõned asjad juurde lisada.

Minu retsepti järgi tuleb päris suur kogus salatit, aga see eest saavad kõik külalised söönuks ja veel karbiga kaasagi.
Vaja läheb:
15-20 keskmist kartulit
4 keskmist porgandit
1 sibul
5 muna
1 purk konserveeritud kurki
500-800 g vorsti (vastavalt soovile)
Hapukoor
Majonees
Sool

Keeda kartulid, porganid ja munad ning lase täielikult jahtuda. Tükelda vorst ja kurk ning sibul. Sibula võiks tükeldada võimalikult väikeseks. Kui kartulid, porgandid ja munad on jahtunud, tükelda ka need. Sega kõik koostiained ja lisa vastavalt soovile hapukoort ja majoneesi ja vaata, et salat liialt kuiv ei jääks või vastupidi liiga hapukoorene. Lisa ka soola (võib ka olla aroomisool) maitse järgi.
Kokku segatud koostisained ilma hapukoore ja majoneesita veel.

                                                                                        

Valmis söömiseks !

No comments:

Post a Comment